SANDRA GUAITA | Candidata socialista a l'Ajuntament de Reus

Treballant plegats podem construir un Reus millor.
Treballant plegats podem construir un Reus més net.
Treballant plegats podem construir un Reus més segur.
Treballant plegats podem construir el Reus que la ciutadania mereix.
Anterior
Siguiente

Sandra Guaita crearà la T-Hospital i la T-16 per promoure l’ús de l’autobús municipal entre els menors i per anar a l’Hospital Sant Joan gratuïtament

Guaita: “Volem que la ciutadania aposti pel transport públic perquè tenir una ciutat sostenible vol dir tenir una connexió d’autobusos de qualitat”

La candidata del PSC a l’alcaldia de Reus, Sandra Guaita, crearà dues targetes gratuïtes per fomentar l’autobús municipal a la ciutat. Es tracta de la T-16, destinada als menors de 16 anys perquè puguin agafar l’autobús per desplaçar-se per la ciutat tantes vegades com vulguin i de la T-Hospital, una targeta per tota la ciutadania per anar a l’Hospital gratuïtament. “Volem potenciar l’ús de l’autobús municipal i ho farem amb la targeta T-16 que permetrà als menors de 16 anys viatjar gratuïtament i amb la T-Hospital que servirà per anar a l’Hospital sense cap cost”, ha detallat Guaita, qui ha remarcat que “aquesta iniciativa millorarà el dia a dia de les persones i ho farà amb l’eix de la sostenibilitat”, seguint la línia de que totes les polítiques que vol executar el PSC tenen com a centre les persones i s’aconsegueixen a través de la ciència i la innovació o la sostenibilitat.

L’alcaldable socialista per Reus ha destacat que “per fomentar l’ús del transport públic hem de creure en ell i nosaltres, com ja hem demostrat amb el govern de Pedro Sánchez amb la gratuïtat del transport ferroviari i la rebaixa de, com a mínim, el 50% en l’autobús urbà i interurbà, ho fem i volem apostar-hi fort. És per això que crearem la T-Hospital i la T-16, perquè volem incrementar el nombre d’expedicions a l’any que actualment es troba en 2,3 milions, volem arribar als 3 milions en els pròxims 4 anys. Aquesta targeta per viatjar gratuïtament a l’Hospital fa temps que els socialistes la reclamen. Tal com ha recordat Sandra Guaita, el 24 de juliol del 2020 van dur una proposta al plenari de l’Ajuntament de Reus per estudiar la viabilitat d’aquesta targeta, una moció que es va aprovar. Ara bé, segons ha compartit l’alcaldable, la principal causa per denegar la implementació de la targeta segons aquest estudi eren els “importants problemes de frau potencial per part de la ciutadania”. “Nosaltres no creiem en aquesta excusa del govern, perquè confiem en la ciutadania i sabem que en farà un ús responsable”, ha afirmat Guaita, qui ha afegit que “Junts, ERC i Ara deien que la ciutadania baixaria a la parada de l’Hospital utilitzant aquesta targeta, però després aniria a altres indrets de la zona. Això és fàcilment controlable, ja que perquè el viatge surti gratuït caldrà que els usuaris validin el tiquet en una màquina que instal·larem a l’interior de l’Hospital”. La candidata socialista a l’alcaldia de Reus ha indicat que “aquest sistema funciona exitosament a Terrassa i, per tant, es tracta de seguir un model que ja existeix i funciona”. Sobre el cost de la targeta, Guaita ha indicat que costarà 1 euros i s’haurà de renovar anualment. Amb tot, aquelles persones que ja tinguin una targeta de Reus Transport, com pot ser la T-10, la T-Mes o la T-365 no caldrà que comprin cap altra targeta, ja que si validen el viatge a l’Hospital també els sortirà gratuït.

Pel que fa a la T-16, el PSC vol incentivar l’ús del transport públic entre els menors de 16 anys, especialment per anar a l’escola, però també per desplaçar-se per la ciutat. En aquest cas, la targeta tindrà un cost de 10 euros, serà unipersonal i s’haurà de renovar anualment. “Amb la T-Hospital i la T-16 volem que els reusencs i les reusenques apostin i confiïn en el transport públic urbà, perquè tenir una ciutat sostenible vol dir, entre altres, tenir una connexió d’autobusos de qualitat. Fet que comportaria una reducció de l’ús del vehicle privat i, per tant, una disminució de la contaminació”. Precisament, perquè des del PSC es vol fidelitzar els usuaris, el bitllet senzill queda exclòs d’aquestes dues mesures. Sandra Guaita ha anunciat també que, per tal de seguir potenciant el transport públic urbà, més endavant detallarà noves propostes com ara l’augment de freqüències i l’ampliació del recorregut de la L60 per donar servei a tots els barris del sud.

Creus en el Reus de les oportunitats? En el Reus que et permet somiar? És moment de posar Reus en el lloc que es mereix i deixar de perdre oportunitats.

Suma’t al canvi! Entre tots i totes ho farem possible!

Vols sol·licitar una

trobada?

© 2022 SandraAlcaldesa.com

Obrir whatsapp
Vols contactar amb la Sandra?
Hola! Ens vols fer arribar les teves propostes o suggeriments? T'agradaria conèixer a la Sandra? T'escoltem! :-)