SANDRA GUAITA | Candidata socialista a l'Ajuntament de Reus

Treballant plegats podem construir un Reus millor.
Treballant plegats podem construir un Reus més net.
Treballant plegats podem construir un Reus més segur.
Treballant plegats podem construir el Reus que la ciutadania mereix.
Anterior
Siguiente

Sandra Guaita i Meritxell Batet conversen sobre feminisme i política en el marc dels actes pel 8 de maig

La Casa Navàs de Reus ha acollit l’acte del PSC en el marc del Dia Internacional de la Dona que ha aplegat prop de 200 persones

El PSC ha celebrat aquest vespre un acte en el marc del 8 de maig, Dia Internacional de la Dona, en el qual l’alcaldable per Reus, Sandra Guaita, i la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet han conversat sobre feminisme i socialisme. Batet és la tercera màxima institució de l’Estat. “Que la presidenta sigui una dona i, en especial, sigui la Meritxell Batet és tot un honor”, ha comentat la candidata a l’alcaldia de Reus, Sandra Guaita, qui ha afegit que “des de la seva posició empodera molt més a les dones dins l’administració, però també en tots els altres àmbits de la societat per ocupar llocs de lideratge”. Per a Guaita, ella és “un clar exemple de que el socialisme lluita fermament pel feminisme i, per tant, per assolir la igualtat”.

L’acte s’ha organitzat en format diàleg en el qual Guaita i Batet han anat conversant sobre experiències que estan vivint en la seva trajectòria política i, en particular, sobre casos de masclisme que encara pateixen avui dia. En aquest cas, Guaita ha destacat que “a nosaltres se’ns qüestionen determinats aspectes que als nostres companys no li pregunten, com pe exemple, que farem amb els nostres fills quan siguem alcaldesses”, i ha afegit també que “en determinades ocasions, t’has de guanyar molt més el respecte del teu interlocutor pel simple fet de ser dona”. Ara bé, l’alcaldable socialista per Reus té clar que “quan les dones socialistes han ocupat les alcaldies hem avançat les ciutats d’una manera molt transformadora i igualitària” i ha citat exemples com ara Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat; Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet; i Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell.

Batet i Guaita també han conversat sobre el rol de la dona dins del PSC, el qual ha anat guanyant pes des que es van instaurar les llistes cremallera, un model que “vam impulsar nosaltres, i després amb la llei de la igualtat ens vam assegurar la paritat a totes les llistes, fet que va obligar a tots els partits a augmentar la presència de dones”, ha dit Sandra Guaita, qui ha alertat que “ara bé, això no significa que hàgim assolit la igualtat en aquest àmbit, ja que el lideratge massa sovint és ocupat per homes”. De fet, en el cas de Reus ha recordat que fins al mandat del 2015-2019 les regidores no van superar en nombre als regidors i que fins el mandat actual, 2019-2023 no hi ha hagut el mateix nombre de dones que d’homes liderant els grups municipals. “A partir del juny d’aquest any estem segurs que hi haurà més partits liderats per dones que per homes i que Reus tindrà una alcaldessa socialista”, ha manifestat la presidenta del Congrés, Meritxell Batet. L’acte que s’ha emmarcat en els actes previs al 8 de maig, Dia Internacional de la Dona, ha aplegat prop de 200 persones a la Casa Navàs de Reus.

Creus en el Reus de les oportunitats? En el Reus que et permet somiar? És moment de posar Reus en el lloc que es mereix i deixar de perdre oportunitats.

Suma’t al canvi! Entre tots i totes ho farem possible!

Vols sol·licitar una

trobada?

© 2022 SandraAlcaldesa.com

Obrir whatsapp
Vols contactar amb la Sandra?
Hola! Ens vols fer arribar les teves propostes o suggeriments? T'agradaria conèixer a la Sandra? T'escoltem! :-)