SANDRA GUAITA | Candidata socialista a l'Ajuntament de Reus

Treballant plegats podem construir un Reus millor.
Treballant plegats podem construir un Reus més net.
Treballant plegats podem construir un Reus més segur.
Treballant plegats podem construir el Reus que la ciutadania mereix.
Anterior
Siguiente

Sandra Guaita augmentarà la plantilla de la Guàrdia Urbana i recuperarà els agents per la convivència

Guaita: “La seguretat pública és garantia de llibertat i convivència i per això és una prioritat per a nosaltres”

La candidata a l’alcaldia per Reus, Sandra Guaita, ha presentat avui una nova proposta de programa de govern, en aquesta ocasió ha volgut tractar el tema de la seguretat. “La seguretat pública és garantia de llibertat i convivència i per això és una prioritat per a nosaltres”, ha remarcat Guaita, qui ha afegit que “juntament amb la neteja és un dels temes que més preocupen a la ciutadania”. L’alcaldable socialista ha assegurat que aquesta és una de les reivindicacions que li fan arribar en pràcticament tots els barris i que, “moltes de les quals venen donades per les actuacions incíviques”. És per aquest motiu que la proposta del PSC Reus de cara al pròxim mandat és la d’augmentar la plantilla de la Guàrdia Urbana i recuperar els agents per la convivència.

Volem implantar agents per la convivència per tal de garantir la llibertat, la convivència i el benestar de tothom. Per aconseguir-ho, aquests agents han d’estar al carrer amb els mitjans adequats”, ha detallat Guaita, qui ha recordat que “aquest agents de convivència ja es van implantar a Reus el 2007 amb el govern liderat pel PSC i van donar bons resultats”. De fet, aquesta és una proposta que el PSC fa temps que posa sobre la taula, ja que en el plenari del juny del 2020 van proposar una sèrie d’accions comunitàries a la zona de la Sardana per millorar la convivència, entre els quals, proposaven la creació d’aquests agents. Ara bé, aquesta no és l’única proposta dels socialistes per a millorar la sensació d’inseguretat que es viu a la ciutat, ja que també volen establir un pla per augmentar la plantilla de la Guàrdia Urbana. “Aquesta també és una llarga reivindicació veïnal i dels agents que formen la Guàrdia Urbana i nostra. En molts plenaris hem estat fent seguiment de l’evolució del nombre d’efectius que té la policia i hem instat a Junts, ERC i Ara Reus ha treballar per incrementar la xifra, però sempre s’hi han oposat”, ha detallat Guaita, qui ha criticat que “la seguretat de Reus és un tema molt sensible i cal treballar de valent per garantir-la. Per tant, demanem a la regidora que en cap cas faci deixadesa de funcions”.

Per a Guaita, la necessitat d’ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana és urgent, ja que “no podem permetre que Reus no tingui la dotació d’agents que es mereix ni en situacions extraordinàries com pot ser el Carnaval, ni en el dia a dia de la ciutadania”. Per al PSC l’objectiu és arribar als 190 agents que és el mínim que marca Europa per una ciutat com Reus, i a partir d’aquí anar creixent progressivament. “Amb aquest nombre d’agents de la Guàrdia Urbana i els agents per la convivència podrem establir un nou model de policia de proximitat assignant patrulles al carrer estables en cada barri, comunicades amb els centres cívics per afavorir el coneixement de cada realitat i la confiança del veïnat”, ha explicat l’alcaldable Sandra Guaita, qui també ha reclamat que “aquest increment d’agents ha de venir acompanyat amb un augment de la dotació de Mossos d’Esquadra a la ciutat i amb un compromís clar de la Generalitat amb la nostra ciutat que té àmplies competències”.

Per tot plegat, Guaita ha manifestat que “sense seguretat no hi ha democràcia i no es pot exercir la llibertat de cada veí i veïna. L’esquerra ha de defensar un model progressista i eficaç”, i ha afegit que “a banda dels agents per la convivència i d’ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana, tenim clar que un tercer element clau per solucionar la sensació d’inseguretat és l’urbanisme feminista, on l’espai públic es defineix per tal de garantir més seguretat amb espais més oberts i il·luminats”.

Creus en el Reus de les oportunitats? En el Reus que et permet somiar? És moment de posar Reus en el lloc que es mereix i deixar de perdre oportunitats.

Suma’t al canvi! Entre tots i totes ho farem possible!

Vols sol·licitar una

trobada?

© 2022 SandraAlcaldesa.com

Obrir whatsapp
Vols contactar amb la Sandra?
Hola! Ens vols fer arribar les teves propostes o suggeriments? T'agradaria conèixer a la Sandra? T'escoltem! :-)