SANDRA GUAITA | Candidata socialista a l'Ajuntament de Reus

Treballant plegats podem construir un Reus millor.
Treballant plegats podem construir un Reus més net.
Treballant plegats podem construir un Reus més segur.
Treballant plegats podem construir el Reus que la ciutadania mereix.
Anterior
Siguiente

Sandra Guaita: “Farem que Reus sigui una ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’”

La candidata a l’alcaldia de Reus ha llençat aquesta proposta en un acte on també ha participat la Ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant

El PSC Reus ha celebrat aquest vespre l’acte ‘Ciència i innovació per transformar Reus’ on han participat la candidata del PSC a l’alcaldia de Reus, Sandra Guaita, i la Ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant. Guaita ha aprofitat l’acte per llençar una primera proposta que executaria en cas de ser alcaldessa de Reus: “Farem que Reus sigui una ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’, una distinció que atorga l’Estat als municipis que es distingeixen pel seu compromís i aposta per la I+D+I”. En aquesta línia, l’alcaldable socialista ha destacat que “això ens permetrà ser un referent a l’Estat i transformar la vida de la nostra ciutadania i millorar el dia a dia de les persones tant per l’àmbit de la Salut com per la creació de nous llocs de treball dignes”. Ara bé, Guaita ha anunciat també que no es quedaran amb el reconeixement per part de l’Estat, sinó que, una vegada l’aconsegueixin, aniran també a per l’europeu. A través de la xarxa ‘Red Impulso’ es potencia la col·laboració entre ajuntaments compartint bones pràctiques en la gestió i les iniciatives de comunicació d’aquests projectes als ciutadans. A més, és un agent cada vegada més actiu de promoció de polítiques noves, com la compra pública d’innovació, el recolzament a les PIMES innovadores i als emprenedors, la definició de criteris d’innovació, i que promou i recolza la participació en projectes de context del ‘Programa Horizonte Europa’. “Amb l’adhesió a aquesta xarxa ens permetrà crear un model de ciutat més resilient, més verd i amb majors nivells de cohesió i igualtat i tindrà un impacte social sobre la ciutadania”, ha afegit Sandra Guaita.

En l’acte, també s’ha volgut posar en valor les polítiques públiques en les que treballa el Govern de l’Estat per millorar el dia a dia de les persones, com per exemple l’increment de la pensió per aquest 2023, la reforma laboral aprovada recentment, les rebaixes del transport públic i la gratuïtat en el cas dels trens, o l’increment de l’ingrés mínim vital, entre molts altres. En aquest aspecte, la Ministra de Ciència i Innovació ha volgut posar de manifest que “nosaltres som gent del poble que treballa pel poble”. Centrant-se en ciència i innovació, Morant ha reivindicat “l’aposta sense precedents del Govern de Pedro Sánchez per la ciència i la innovació amb el major pressupost de la història i instruments transformadors com la nova Llei de la Ciència i la Innovació. Una reforma on ha participat molt activament Sandra Guaita”. Seguint el fil, Guaita ha remarcat que “Reus ha rebut més de 10 milions d’euros per part del Ministeri per a les empreses que han aplicat aquestes polítiques d’innovació, així com les investigadores i els investigadors dels nostres instituts de recerca”, i ha afegit que “hem de tornar als àmbits de col·laboració entre Ajuntament, empresa i universitat que tan bé ens ha funcionat anteriorment i que ara s’han trencat”.

Finalment, la Ministra Diana Morant, qui va ser alcaldessa de Gandia abans de ser Ministra, ha demanat als presents que donin suport a Sandra Guaita perquè sigui la primera alcaldessa de Reus. “El PSC ha de ser qui posi una alcaldessa a Reus. Sandra és la persona que aquesta ciutat dinàmica necessita. Amb coneixement, generositat i valentia convertirà l’alcaldia de Reus en una alcaldia progressista i transformadora que aquesta ciutat mereix”, ha argumentat Morant davant el centenar d’assistents que s’han aplegat a la Fàbrica. Per cloure l’acte la candidata socialista a l’alcaldia de Reus ha emfatitzat que “totes aquestes polítiques de transformació que volem aplicar a la nostra ciutat, com la de ciència i innovació, estan estretament vinculades al model de ciutat verda i sostenible i acabaran millorant la vida de les persones”.

Creus en el Reus de les oportunitats? En el Reus que et permet somiar? És moment de posar Reus en el lloc que es mereix i deixar de perdre oportunitats.

Suma’t al canvi! Entre tots i totes ho farem possible!

Vols sol·licitar una

trobada?

© 2022 SandraAlcaldesa.com

Obrir whatsapp
Vols contactar amb la Sandra?
Hola! Ens vols fer arribar les teves propostes o suggeriments? T'agradaria conèixer a la Sandra? T'escoltem! :-)