SANDRA GUAITA | Candidata socialista a l'Ajuntament de Reus

Treballant plegats podem construir un Reus millor.
Treballant plegats podem construir un Reus més net.
Treballant plegats podem construir un Reus més segur.
Treballant plegats podem construir el Reus que la ciutadania mereix.
Anterior
Siguiente

El PSC proposa crear un CAP al barri Gaudí seguint el Pacte de Salut de l’any 2010

Ho farà amb una moció al plenari d’aquest divendres que també inclou la reactivació del desdoblament del CAP Sant Pere

El PSC de Reus portarà al plenari d’aquest divendres una moció orientada a millorar el mapa sanitari de Reus: la creació d’una nova àrea bàsica de servei que s’ubiqui a la zona nord de Reus i la reactivació del desdoblament del CAP Sant Pere. “Demanem que, d’una vegada per totes, el govern compleixi amb el que ja es va posar sobre la taula el 2010”, ha anunciat la candidata a l’alcaldia per Reus, Sandra Guaita, qui ha recordat així el Pacte de Salut de l’any 2010, el qual establia un nou mapa sanitari arran del trasllat de l’Hospital de Reus al nou equipament. Aquest pacte de salut preveia desdoblar el CAP Sant Pere, que té les ABS I i II, per tal que una d’elles se situés a les instal·lacions de l’antic hospital. També planificava la creació del CAPI Horts de Miró, per destinar allà l’ABS IV, que fins aleshores es trobava al CAP Llibertat juntament amb l’ABS III. Finalment, l’àrea V es mantenia al CAP Marià Fortuny, i, coincidint amb el desenvolupament de l’àrea residencial estratègica Reus Nord, es va preveure crear en aquest punt l’ABS VI, per tal d’alleugerir encara més el CAP Llibertat.

Ens hem de felicitar tots plegats perquè entre la lluita de l’associació de veïns del barri Gaudí, la plataforma en defensa del dispensari i nosaltres des de l’oposició hem aconseguit reobrir el consultori mèdic d’aquest barri”, ha comentat Guaita, qui ha avisat que “no ens hem de quedar aquí. La zona nord de Reus mereix tenir un CAP perquè el seu veïnat no s’hagi de desplaçar fins al CAP Llibertat o el CAP Sant Pere. Així estava previst en el Pacte de Salut del 2010, i així s’ha d’executar ara”.

Guaita ha recordat també la llarga espera per desdoblar el CAP Sant Pere. “Hem d’actuar ja, no pot ser que el 2014 la Generalitat tingués 1 milió d’euros pressupostats per iniciar el desdoblament del CAP Sant Pere cap a l’antic Hospital i encara seguim igual”, ha criticat Guaita, qui ha recordat que “en la campanya electoral del 2019, Esquerra també va prometre aquest desdoblament, però tot segueix igual”. La candidata socialista a l’alcaldia ha argumentat que “el grup parlamentari socialista ha demanat al Govern de la Generalitat que s’inclogui una partida de 4,2 milions d’euros per fer efectiu el desdoblament del CAP Sant Pere, i nosaltres insistirem perquè això es produeixi”. “Hem de donar un servei d’atenció de la salut digne a la nostra ciutadania i la manera de fer-ho és amb més equipaments, els quals arribaran amb el desdoblament del CAP Sant Pere i la creació del CAP Reus Nord tal com proposem”, ha argumentat la candidata socialista a l’alcaldia de Reus.

Aquests 12 anys de mandat de Junts, ERC i Ara Reus ens han servit per comprovar que no tenen cap mena d’influència a la Generalitat. Han trigat gairebé tres anys a reobrir el dispensari del barri Gaudí i el desdoblament del CAP Sant Pere encara no s’ha produït tot i que fa 10 anys que la Generalitat va aprovar una partida per executar-lo”, ha finalitzat Guaita. És per tots aquests motius que el PSC Reus portarà al plenari d’aquest divendres una moció per iniciar l’estudi de demanda per un nou CAP a la zona nord de Reus i per instar a la Generalitat una partida concreta i establir un calendari per al desdoblament del CAP Sant Pere en l’àmbit del barri del Carme.

Creus en el Reus de les oportunitats? En el Reus que et permet somiar? És moment de posar Reus en el lloc que es mereix i deixar de perdre oportunitats.

Suma’t al canvi! Entre tots i totes ho farem possible!

Vols sol·licitar una

trobada?

© 2022 SandraAlcaldesa.com

Obrir whatsapp
Vols contactar amb la Sandra?
Hola! Ens vols fer arribar les teves propostes o suggeriments? T'agradaria conèixer a la Sandra? T'escoltem! :-)