SANDRA GUAITA | Candidata socialista a l'Ajuntament de Reus

Treballant plegats podem construir un Reus millor.
Treballant plegats podem construir un Reus més net.
Treballant plegats podem construir un Reus més segur.
Treballant plegats podem construir el Reus que la ciutadania mereix.
Anterior
Siguiente

Sandra Guaita: «Demanem al govern municipal que rebaixi un 20% els abonaments de Reus Transport»

La candidata a l’alcaldia fa aquesta petició per tal que Reus pugui acollir-se a la rebaixa del 30% que l’Estat ofereix per al transport públic de cara al 2023

El Govern de l’Estat ha anunciat aquesta setmana que finançarà la rebaixa del 30% dels abonaments i títols multiviatge de transport públic a les Comunitats Autònomes i entitats locals que augmentin el descompte fins al 50%. És per aquest motiu que la candidata a l’alcaldia de Reus, Sandra Guaita, ha demanat al govern municipal que rebaixi un 20% els abonaments de Reus Transport. «En el ple del passat mes de setembre ja vam demanar al Govern que complementés el 30% de rebaixa que atorga l’Estat al transport públic fins el 31 de desembre, de manera que, com a mínim, es rebaixés fins al 50%», ha recordat Guaita, qui ha criticat que «encara no entenem perquè es van oposar a aquesta bonificació que hagués incentivat encara més l’ús del transport públic i hagués ajudat a moltes famílies». «El nostre model de transport públic se centra en un model sostenible mediambientalment i amb preus assequibles,per això hem de fomentar-lo i potenciar-lo», ha argumentat l’alcaldable socialista.

Per a Guaita, «el Govern municipal no té cap altra opció que aplicar a partir del gener el 20% de rebaixa per no perdre la bonificació del 30% que pot atorgar l’Estat». La candidata socialista a l’alcaldia ha reblat que «si ni tan sols son capaços de fer això, ja haurem perdut el compte de la gran quantitat de diners que hauran deixat escapar en aquests anys de govern de Junts, ERC i Ara Reus, en detriment dels reusencs i les reusenques, ja que som la ciutadania qui patim la deixadesa d’aquest govern», i ha sentenciat que «si perdem aquest 30% de descompte i ho afegim a totes les partides de Fons Next Generation que tampoc han sabut aprofitar de ben segur que ens surten molts milions perduts». A més, l’alcaldable del PSC ha etzibat que «durant aquest últim trimestre de l’any són molts els municipis que ja han decidit incrementar la rebaixa feta per l’Estat per arribar al 50% i, fins i tot, n’hi ha hagut que l’han incrementat fins a un 70% com és el cas de Vigo».

El PSC ha argumentat també que rebaixar un 20% els abonaments suposaria deixar d’ingressar poc més de 100.000 euros seguint les previsions d’ingressos del 2023, una xifra que per als socialistes és «completament assumible», ja que diuen que «la rebaixa comportaria també un increment d’usuaris que, d’aquesta manera, augmentaria les previsions d’ingressos». De fet, Guaita ha detallat que aquest augment d’usuaris ja es va produir a l’octubre, un mes després de l’aplicació del 30% de la rebaixa en el transport públic per part de l’Estat, on els usuaris van augmentar en un 10%. Finalment, Guaita detalla que la petició per rebaixar el 20% els abonaments de Reus Transport l’han fet arribar a l’Ajuntament aquesta setmana, en concret, a la regidora d’Urbanisme, la qual també és la presidenta de l’empresa municipal Reus Transport. «Així mateix, els nostres consellers de Reus Transport ja han demanat la celebració d’un consell extraordinari per debatre i aprovar l’aplicació d’aquest descompte que se sumaria al 30% de l’Estat», ha detallat la candidata a l’alcaldia de Reus.

Creus en el Reus de les oportunitats? En el Reus que et permet somiar? És moment de posar Reus en el lloc que es mereix i deixar de perdre oportunitats.

Suma’t al canvi! Entre tots i totes ho farem possible!

Vols sol·licitar una

trobada?

© 2022 SandraAlcaldesa.com

Obrir whatsapp
Vols contactar amb la Sandra?
Hola! Ens vols fer arribar les teves propostes o suggeriments? T'agradaria conèixer a la Sandra? T'escoltem! :-)