SANDRA GUAITA | Candidata socialista a l'Ajuntament de Reus

Treballant plegats podem construir un Reus millor.
Treballant plegats podem construir un Reus més net.
Treballant plegats podem construir un Reus més segur.
Treballant plegats podem construir el Reus que la ciutadania mereix.
Anterior
Siguiente

Sandra Guaita opta per una administració descentralitzada i 100% accessible a tothom

L’alcaldable socialista remarca que “l’Ajuntament neix per estar al servei de les persones i, amb nosaltres, fer tràmits no serà un problema”

La candidata socialista a l’alcaldia de Reus, Sandra Guaita, opta per una administració descentralitzada i 100% accessible a tothom. Així ho ha indicat aquest matí en l’exposició d’una nova proposta de programa de govern del PSC. Guaita vol descentralitzar l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) repartint-la per vuit punts diferents de Reus. “Hem de facilitar que totes aquelles persones que hagin de fer algun tràmit a l’Ajuntament ho puguin fer de manera àgil i senzilla”, ha defensat Guaita, qui ha afegit que “la primera acció per facilitar aquest accés a l’administració és acostant-la a les persones”. Aquests vuit punts que proposta Guaita són l’actual OAC, a la plaça del Mercadal, els sis centres cívics dels quals disposa la ciutat (Mestral, del Carme, Ponent, Llevant, Mas Abelló i Migjorn, i també el Mercat del Carrilet. “Amb aquesta distribució tindrem una xarxa prou repartida per tota la ciutat amb oficines al sud, al nord, a l’est i a l’oest de Reus”. En aquestes oficines noves l’atenció al públic es realitzarà entre dos i tres dies a la setmana i així “facilitarem l’accés de la ciutadania a una administració realment oberta”.

Amb l’objectiu de fer aquesta administració més àgil i senzilla, Guaita també proposta recuperar l’atenció sense cita prèvia, però sense eliminar l’opció d’aconseguir-la. “Hem de garantir que aquelles persones que no han pogut sol·licitar la cita prèvia se’ls atengui el mateix dia que vagin a l’oficina i, en cas que no pugui ser per un alt volum de demanda, aquell mateix dia se’ls aconsegueixi una cita prèvia per l’endemà”, ha explicat Guaita, qui ha afegit que “ara bé, també hem de garantir que aquelles persones que vulguin obtenir una cita prèvia per ser ateses el dia i l’hora escollits també puguin fer-ho”.

Finalment, el PSC proposa una tercera mesura per seguir fent més àgil l’atenció ciutadania i, aquesta, va adreçada a les empreses. “Ens han arribat moltes queixes d’empresaris criticant la ineficàcia de la finestreta única”, assegura Guaita, qui detalla que “per això volem potenciar aquest servei amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, perquè la finestreta única sigui realment útil per a les empreses”. A més, seguint l’exemple de Zaragoza, Guaita ha avançat que “proposarem col·laborar amb els col·legis professionals que es vulguin sumar per crear un sistema que agilitzi els tràmits de llicències urbanístiques”, i ha desgranat que “els professionals dels col·legis que se sumin, com per exemple podria ser el col·legi d’arquitectes, prestaran serveis de comprovació documental tècnica i sobre el compliment de la normativa aplicable en determinades actuacions urbanístiques”. Amb aquest treball de col·laboració, Guaita vol donar agilitat als tràmits de llicències d’obres i obertura entre altres.

L’alcaldable socialista ha posat de manifest que “l’Ajuntament neix per estar al servei de la ciutadania i, per tant, l’accés ha de ser sempre fàcil, àgil i accessible per a tothom”. “Fer tràmits a l’Ajuntament mai més serà un problema si governem nosaltres”, ha exclamat Sandra Guaita.

Creus en el Reus de les oportunitats? En el Reus que et permet somiar? És moment de posar Reus en el lloc que es mereix i deixar de perdre oportunitats.

Suma’t al canvi! Entre tots i totes ho farem possible!

Vols sol·licitar una

trobada?

© 2022 SandraAlcaldesa.com

Obrir whatsapp
Vols contactar amb la Sandra?
Hola! Ens vols fer arribar les teves propostes o suggeriments? T'agradaria conèixer a la Sandra? T'escoltem! :-)