SANDRA GUAITA | Candidata socialista a l'Ajuntament de Reus

Treballant plegats podem construir un Reus millor.
Treballant plegats podem construir un Reus més net.
Treballant plegats podem construir un Reus més segur.
Treballant plegats podem construir el Reus que la ciutadania mereix.
Anterior
Siguiente

Sandra Guaita recuperarà el Centre d’Arts Escèniques Locals per rellançar la cultura de Reus

L’alcaldable socialista vol incrementar el coneixement i consum de la cultura involucrant totes les escoles de la ciutat

La candidata socialista a l’alcaldia de Reus, Sandra Guaita, ha anunciat avui la recuperació del Centre d’Arts Escèniques de Reus (CAER) que es va crear el 2005. El CAER era un centre públic dedicat a la producció i la programació d’activitats relacionades amb les arts escèniques. La seva funció era la de coordinar l’oferta escènica dels teatres públics, els festivals escènics organitzats a la ciutat i la producció d’espectacles d’arts escèniques. “Amb aquest esperit és com volem recuperar aquest Centre d’Arts Escèniques perquè és una oportunitat de retenir i captar talent i, també de relacionar les escoles amb la cultura, fent que els més petits creixin consumint cultura”.

El CAER va ser molt important per Reus, ja que va suposar el primer centre productor públic de teatre a Catalunya fora de Barcelona, seguint l’exemple del Teatre Lliure o el Teatre Nacional de Catalunya. El CAER va portar espectacles propis per tot el territori català i es va consolidar com un dels principals centres productors d’arts escèniques del país, assolint també prestigi als circuits teatrals de l’Estat. “Amb el CAER va ser quan vam aconseguir que Reus fos capital cultural, promocionant la ciutat i la cultura de casa nostra arreu del país”, ha remarcat Guaita, qui ha afegit que “és amb aquest objectiu que volem recuperar el projecte del CAER, per recuperar la capitalitat cultural i que l’Ajuntament incentivi la creació d’obres locals amb projecció a l’exterior”.

Ara bé, l’alcaldable socialista vol crear aquest Centre d’Arts Escèniques no només per la creació pròpia, sinó també per fomentar el consum i la creació de cultura als més petits. “A través d’aquest centre habilitarem els teatres de Reus en horari de matí perquè les escoles puguin fer-ne ús amb l’alumnat i descobrir als més petits la cultura des de dins”, ha explicat Sandra Guaita, qui ha afegit que “a través de l’educació crearem hàbits per consumir la cultura des de les etapes més infantils. És aquí on hem de transmetre el nostre patrimoni artístic i cultural, perquè en un futur aquests infants seran els futurs espectadors i, alguns d’ells, creadors de la cultura”. D’altra banda, Núria Díez, número 9 a la llista del PSC, ha comentat que quan es va crear les escoles educatives artístiques de la ciutat no van estar involucrades i, per això, ha destacat que “ara tenim clar que volem crear ponts entre el CAER i les escoles per aportar més línies d’acció des de la nostra experiència com a educadors de cultura, perquè tenim la base dels futurs talents, els futurs espectadors i, diàriament, fem pedagogia de cultura a les famílies”.

Creus en el Reus de les oportunitats? En el Reus que et permet somiar? És moment de posar Reus en el lloc que es mereix i deixar de perdre oportunitats.

Suma’t al canvi! Entre tots i totes ho farem possible!

Vols sol·licitar una

trobada?

© 2022 SandraAlcaldesa.com

Obrir whatsapp
Vols contactar amb la Sandra?
Hola! Ens vols fer arribar les teves propostes o suggeriments? T'agradaria conèixer a la Sandra? T'escoltem! :-)