SANDRA GUAITA | Candidata socialista a l'Ajuntament de Reus

Treballant plegats podem construir un Reus millor.
Treballant plegats podem construir un Reus més net.
Treballant plegats podem construir un Reus més segur.
Treballant plegats podem construir el Reus que la ciutadania mereix.
Anterior
Siguiente

El PSC proposa millorar la Formació Professional i cooperar amb les víctimes de nounats robats entre els anys 1938 i el 1996

Són les dues mocions que durà el grup socialista de Reus al plenari d’aquest dijous

El PSC de Reus portarà al plenari d’aquest dijous dues propostes. La primera sobre educació, amb una proposta de millora de Formació Professional, i la segona per cooperar amb les víctimes que van patir el robatori de nounats entre els anys 1938 i 1996. Pel que fa a l’educació, el portaveu del PSC a Reus, Andreu Martín, ha assenyalat que “els governs, municipals, autonòmics i estatals, han de desenvolupar polítiques ambicioses per garantir la seva cobertura universal amb participació dels agents socials i empresarials”, i ha afegit que “la Formació Professional i l’aprenentatge al llarg de la vida són eines clau per mantenir i millorar l’ocupació”. Per això, Martín defensa que “invertir en Formació Professional és prioritari per enfortir la competitivitat de Reus i de Catalunya”, i ha sentenciat que “hi ha moltes reclamacions del Gremi de la Construcció i del de Fusters, per exemple, què demanen més formació dual per adequar l’oferta a la realitat de la demanda”. Martín també ha criticat que “el Consell de la Formació Professional de Reus es troba en un procés molt lent i que no ha de servir només com una reunió, sinó que ha de ser una taula de treball per cooperar amb les empreses i millorar la competitivitat d’aquestes i dels centres formatius”.

Els socialistes han recordat que entre 2020 i 2021, el Govern de Pedro Sánchez ha transferit 86,2 milions d’euros per modernitzar la formació professional a Catalunya i fins al 2026 arribaran més de 1.000 milions. Cal destacar la transferència de 32,1 milions d’euros per a la creació de 17.125 places ordinàries i 3.300 noves places plurilingües. En total, Catalunya ha rebut el finançament del Ministeri d’Educació i Formació Professional per crear 20.425 places noves sense que el Departament d’Educació hagi fet constar quantes ha creat.

Per tot plegat, des del PSC proposaran a l’Ajuntament instar al Departament d’Educació de la Generalitat a impulsar un Pacte per la transformació i modernització de la Formació Professional i l’Aprenentatge al llarg de la vida; i instar al Departament d’Educació de la Generalitat a impulsar i fer efectiva l’equiparació de les condicions del professorat tècnic de la Formació Professional amb el professorat de secundària.

Respecte a la moció dels robatoris de nounats, el primer secretari del PSC a Reus, ha detallat que “les associacions que busquen aquests nounats robats xifren el nombre d’infants capturats en uns 300.000 entre els anys 1938 i 1996”, i ha argumentat que els robatoris es van deixar de cometre a partir del 1996 amb el canvi de la Llei d’adopció, que atorga a l’adoptat el dret a conèixer la seva identitat, i l’aturada es va veure reforçada el 1999 amb una sentència del Suprem per derogar el part anònim i el 2011 amb el canvi en les condicions del registre civil del nounat atorgant els drets als pares. Pel que fa a les dades a Reus, segons l’Observatori de les Desaparicions Forçades de Menors (ODFM), a l’Hospital de Reus hi ha tres casos de nounats robats i a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona hi ha tres casos més que són derivats des de Reus. A banda, hi ha sospites d’altres clíniques de la ciutat que podrien haver participat en aquest robatori de nounats.

En aquest àmbit, el PSC sol·licita al Departament de Justícia del Govern de la Generalitat de Catalunya que que coordini i iniciï polítiques públiques efectives i integrals davant el fenomen de les desaparicions forçades de menors. Que donin una atenció adequada a les víctimes i facilitin la resolució dels casos de desaparicions plantejats, d’acord amb els requeriments dels diferents organismes de Drets Humans de les Nacions Unides; instar el Parlament que desplegui el reglament de la llei aprovada el 2020 sobre la reparació i atenció a les situacions de desaparicions forçades de menors; posar tots els serveis i la capacitat relacional i institucional per donar suport, en el marc de les competències municipals, a les víctimes per a la cerca d’informació i accés a arxius, inclosos els de l’Hospital i el Cementiri, de forma que puguin facilitar la solució d’aquestes situacions; i donar suport a les entitats en defensa de les víctimes, en especial a l’Observatori de la Desaparició Forçada de Menors, nascut en el marc de recerques en ciències jurídiques i socials de la URV. En aquesta línia, Martín ha destacat que “el Senador socialista, Santiago Castellà, ha treballat molt en aquest àmbit i l’octubre d’enguany va proposar la investigació de sostracció de nadons durant el franquisme per tal d’aclarir els fets i ajudar les víctimes a obtenir veracitat, reparació i justícia”.

Creus en el Reus de les oportunitats? En el Reus que et permet somiar? És moment de posar Reus en el lloc que es mereix i deixar de perdre oportunitats.

Suma’t al canvi! Entre tots i totes ho farem possible!

Vols sol·licitar una

trobada?

© 2022 SandraAlcaldesa.com

Obrir whatsapp
Vols contactar amb la Sandra?
Hola! Ens vols fer arribar les teves propostes o suggeriments? T'agradaria conèixer a la Sandra? T'escoltem! :-)