SANDRA GUAITA | Candidata socialista a l'Ajuntament de Reus

Treballant plegats podem construir un Reus millor.
Treballant plegats podem construir un Reus més net.
Treballant plegats podem construir un Reus més segur.
Treballant plegats podem construir el Reus que la ciutadania mereix.
Anterior
Siguiente

El PSC exigeix al govern municipal que reactivi el pavelló del Molinet

Els socialistes proposen destinar els 700.000 euros del projecte fallit de la piscina a l’equipament esportiu annex a l’Institut Roseta Mauri, a millorar les instal·lacions esportives municipals i a crear un camp multiesportiu

El PSC ha exigit aquest matí al govern municipal i, en concret, a la vicealcaldessa que “comenci les negociacions necessàries amb la Generalitat per tal que en els pressupostos del 2023 s’inclogui una partida destinada al pavelló del Molinet”, ha expressat el portaveu del PSC, Andreu Martín, qui ha argumentat que “actualment tenim 700.000 euros que s’havien d’invertir en el Centre Aquàtic de Fitness. D’aquests, bona part poden anar destinats al projecte del pavelló del Molinet conjuntament amb la partida de la Generalitat per tal de començar a executar durant el pròxim any aquest equipament”. Martín ha recordat que “el pavelló del Molinet el vam projectar el 2011, però amb el canvi de Govern només ha fet que patir endarreriments i no s’ha arribat a concretar mai”.

El primer secretari del partit a Reus ha destacat que “tot i ser a l’oposició, hem posat tot de la nostra part perquè el projecte sigui una realitat”, i ha repassat el pacte que van fer el 2018 amb l’equip de govern per destinar al romanent del pressupost del 2017 a la construcció dels polilleugers del Joan Rebull i Cèlia Artiga, ja completats, i també pel pavelló del Molinet. “Tot i aquest acord, els alumnes de l’Institut Roseta Mauri encara no disposen d’aquest equipament i, els dies de pluja, segueixen sense poder practicar cap esport amb seguretat”, ha etzibat Martín, qui ha refermat que “el pavelló del Molinet no pot sumar més endarreriments, ja fa 10 anys que està sobre la taula i no s’executa”. Per a Martín, “està clar que el barri de Mas Iglesias i l’Institut Roseta Mauri no són una prioritat pel govern, perquè sinó el pavelló ja estaria acabat”. En aquesta línia, per al portaveu del PSC ara és un “bon moment” perquè s’utilitzi una part d’aquests 700.000 euros que s’havien de destinar a la piscina, per avançar en el projecte i “exigir a la Generalitat que contempli una partida en els pressupostos del 2023”. Martín també ha aprofitat per criticar que “Esquerra ha sortit a felicitar-se perquè el govern de l’Estat destinarà 2 milions d’euros per renovar el Museu d’Art i d’Història, entre altres partides, però també és hora que demani a la Generalitat que compleixi amb els compromisos adquirits i inverteixi a Reus tal i com ho fa el govern de Pedro Sánchez”.

D’altra banda, els socialistes també defensen que una part d’aquests 700.000 euros s’haurien de destinar a millorar les instal·lacions esportives municipals, canviant la il·luminació per llums LED per tal que siguin molt més eficients i potents i renovant els terrenys de joc i vestidors que així ho requereixin, per citar alguns dels exemples. Finalment, amb una altra part dels 700.000 euros sobrants, el PSC proposa construir un camp multiesportiu per facilitar més espais d’entrenament i en millors condicions a les diferents entitats esportives de Reus com poden ser el Rugbi, el beisbol o el softbol, entre altres. “En el cas del Rugbi, considerem que ja és hora de tractar-los com es mereixen, ja que l’entitat es va crear fa més de 50 anys i el 2017 l’Ajuntament va decidir deixar-los sense un espai adequat per practicar l’esport, ha detallat Martín, qui ha afegit que “ara, amb aquesta partida econòmica, considerem que és una bona ocasió per posar fil a l’agulla”. “Un altre problema que ha generat aquest govern és amb la Petanca, els quals tenien les seves instal·lacions on ara hi ha l’skatepark”, ha detallat Martín, qui ha etzibat que “els van fer desplaçar al barri Gaudí i allí encara no tenen els instal·lacions en les condicions que mereixen. Han de solucionar aquest problema que ells mateixos han generat, si no ho fan enguany, no podran parlar de bona gestió”.

Finalment, el portaveu del PSC ha instat al govern municipal a acollir-se a una convocatòria del Consejo Superior de Deportes (CSD) d’ajudes de 27,5 milions d’euros per la modernització de les instal·lacions esportives. “Es tracta d’una partida procedent dels Fons Europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència destinada a millorar l’eficiència energètica, la inclusió i la sostenibilitat dels equipaments esportius”, ha detallat Martín.

Creus en el Reus de les oportunitats? En el Reus que et permet somiar? És moment de posar Reus en el lloc que es mereix i deixar de perdre oportunitats.

Suma’t al canvi! Entre tots i totes ho farem possible!

Vols sol·licitar una

trobada?

© 2022 SandraAlcaldesa.com

Obrir whatsapp
Vols contactar amb la Sandra?
Hola! Ens vols fer arribar les teves propostes o suggeriments? T'agradaria conèixer a la Sandra? T'escoltem! :-)