SANDRA GUAITA | Candidata socialista a l'Ajuntament de Reus

Treballant plegats podem construir un Reus millor.
Treballant plegats podem construir un Reus més net.
Treballant plegats podem construir un Reus més segur.
Treballant plegats podem construir el Reus que la ciutadania mereix.
Anterior
Siguiente

Sandra Guaita crearà un servei municipal d’atenció psicològica

L’alcaldable socialista vol construir un Reus Saludable vetllant i incentivant la bona salut de la ciutadania en totes les seves vessants

La Salut Mental és una de les qüestions que han pres més rellevància en la nostra societat d’ençà que va finalitzar la pandèmia. Conscient d’aquesta realitat, avui la candidata socialista a l’alcaldia de Reus, Sandra Guaita, ha volgut tractar el tema. “La Salut Mental no pot seguir silenciada i, no només això, hem de treballar per garantir que tota la ciutadania tingui les eines necessàries per vetllar per una bona Salut, tant física com psíquica”, ha manifestat Guaita, qui ha anunciat que “per això, quan governem posarem en marxa un servei municipal d’atenció psicològica”. Aquesta és una proposta que el PSC ja va portar en el plenari del mes d’octubre del 2022 i va rebre els vots en contra de Junts, ERC i Ara Reus. “Una vegada més, el govern d’aquesta ciutat ha donat l’esquena a la ciutadania, però nosaltres estem plenament conscienciats i volem tirar endavant aquest servei, com ja s’ha fet en altres municipis”, ha reblat Guaita, qui ha insistit que “per això posem de relleu que nosaltres som l’únic canvi possible per canviar el rumb de la ciutat”.

Som conscients que les competències de Salut recauen en la Generalitat, però des de la política municipal també podem facilitar que la ciutadania tingui una millor salut mental”, ha detallat l’alcaldable socialista, qui ha afegit que “si volem una ciutat que pensi en gran, hem de pensar en accions per tota la ciutadania, siguin competència municipal o no”. El servei que proposa el PSC està basat en els models del Vendrell i Barcelona on ja van impulsar-lo l’any passat, tot i que el de Reus no es vol limitar només al jovent, sinó que vol arribar a tota la ciutadania. “Es tracta de garantir l’accés universal a un psicòleg municipal sense que hi hagi una llarga espera per ser atès ni havent de fer un esforç econòmic que, algunes persones i famílies no poden permetre’s”, ha afirmat Guaita.

D’altra banda, Guaita vol construir un Reus saludable i, aquest, no es limita només a la creació d’aquest servei municipal d’atenció psicològica. “Hi ha estudis que demostren que aquelles persones que disposen d’una zona verda a prop de casa, encara que no sigui massa gran, també afavoreixen tenir una millor salut mental”, ha exposat l’alcaldable socialista, qui ha afegit que “per això és tan important per a nosaltres que tota la ciutadania tingui a uns cinc minuts una zona verda”. “A més, les zones verdes també afavoreixen la reducció d’emissions de Co2 i fomenten que la ciutadania practiqui esport a l’aire lliure o opti per desplaçar-se a peu en comptes de cotxe”, ha destacat Guaita. En aquesta visió de Ciutat Saludable, el PSC vol col·laborar amb la Universitat i els CAP per executar polítiques de promoció de salut. Alguns exemples són que els nutricionistes puguin fer xerrades també als centres cívics i a les escoles per fomentar una alimentació saludable en tots els barris de la ciutat. Finalment, utilitzant estratègies de l’Smart City, el PSC proposa incentivar la ciutadania a practicar esport, com pot ser un simple passeig. En aquesta línia, Sandra Guaita vol potenciar el programa Pas a Pas que promou diverses caminades per la ciutat amb la col·laboració dels CAP.

Creus en el Reus de les oportunitats? En el Reus que et permet somiar? És moment de posar Reus en el lloc que es mereix i deixar de perdre oportunitats.

Suma’t al canvi! Entre tots i totes ho farem possible!

Vols sol·licitar una

trobada?

© 2022 SandraAlcaldesa.com

Obrir whatsapp
Vols contactar amb la Sandra?
Hola! Ens vols fer arribar les teves propostes o suggeriments? T'agradaria conèixer a la Sandra? T'escoltem! :-)