SANDRA GUAITA | Candidata socialista a l'Ajuntament de Reus

Treballant plegats podem construir un Reus millor.
Treballant plegats podem construir un Reus més net.
Treballant plegats podem construir un Reus més segur.
Treballant plegats podem construir el Reus que la ciutadania mereix.
Anterior
Siguiente

Sandra Guaita: “Crearem habitatge de lloguer social per donar resposta a l’emergència que tenim”

La candidata socialista a l’alcaldia de Reus ha anunciat mesures per incrementar el parc d’habitatge de lloguer social

La candidata socialista a l’alcaldia de Reus, Sandra Guaita, ha anunciat noves mesures per incrementar el parc d’habitatge de lloguer social. “Crearem habitatge de lloguer social per donar resposta a l’emergència que tenim”, ha assegurat Guaita, qui ha explicat que “això ho farem arribant a convenis amb la Sareb i altres bancs perquè els pisos que tenen buits es posin a disposició de les persones que necessiten un habitatge a un preu assequible”. Aquests convenis ens permetran actuar de manera ràpida en aquesta problemàtica que afecta tant a Reus i, al seu torn, ajudarà a destensar el mercat immobiliari. “Cal recordar que l’any passat Reus va ser al quarta ciutat catalana on més va pujar el preu del lloguer. Aquesta és una dada que cal contrarestar el més aviat possible”, ha asseverat l’alcaldable socialista.

Guaita ha recordat que durant l’actual mandat el Grup Municipal del PSC ho ha reclamat en diverses ocasions al Ple Municipal de l’Ajuntament de Reus, però la resposta de Junts, ERC i Ara sempre ha estat la d’oposar-se a la proposta. “Així, l’únic que han fet ha estat donar l’esquena a la ciutadania negant una resposta ràpida a una necessitat urgent”, ha criticat Guaita, qui ha afegit que “nosaltres som aquí per posar les coses fàcils a la ciutadania i per garantir que tenen accés als seus drets. Per això, des de Madrid hem arribat a un acord amb la Sareb per posar a disposició dels municipis els pisos buits ja construïts i també els solars per poder fer pisos nous”. A Reus hi ha 120 habitatge de la Sareb, 78 obres en curs i 90 sòls per edificar.

En aquesta línia, Guaita ha proposat la rehabilitació de l’antiga caserna de la Guàrdia Urbana de Reus per convertir-la en habitatge, un espai de 1.200 metres quadrats que, sumat a les cotxeres de l’edifici, podria acollir una seixantena d’habitatges. “Es tracta d’un edifici municipal al qual ara mateix no se li està donant cap ús. Si volem que els grans tenidors deixin de tenir pisos buits tancats, des de l’administració també hem de donar exemple”, ha matisat l’alcaldable socialista, qui ha resumit que “en definitiva, mirarem de posar habitatge a disposició de les famílies i les persones que necessiten aquest lloguer social i assequible de la manera més urgent que puguem, a través de convenis amb bancs, però també rehabilitant edificis municipals que es trobin en mal estat i puguin ser habitables”. En aquesta línia, Guaita ha detallat que “en el paper de rehabilitació d’habitatges hi juguen un rol molt important els Fons Next Generation, que no els hem de desaprofitar, tal com ha succeït en aquests darrers anys”. Finalment, pel que fa a la construcció de nous habitatges de protecció oficial, l’alcaldable socialista ha recordat que “durant aquests 12 anys no s’ha guanyat ni un sol pis d’habitatge social i això no pot seguir així. Reus necessita un canvi, perquè nosaltres hem demostrat que quan governem creem promocions d’habitatge de protecció oficial, com ho indiquen els 171 pisos que vam aixecar fins al 2011”.

Creus en el Reus de les oportunitats? En el Reus que et permet somiar? És moment de posar Reus en el lloc que es mereix i deixar de perdre oportunitats.

Suma’t al canvi! Entre tots i totes ho farem possible!

Vols sol·licitar una

trobada?

© 2022 SandraAlcaldesa.com

Obrir whatsapp
Vols contactar amb la Sandra?
Hola! Ens vols fer arribar les teves propostes o suggeriments? T'agradaria conèixer a la Sandra? T'escoltem! :-)