SANDRA GUAITA | Candidata socialista a l'Ajuntament de Reus

Treballant plegats podem construir un Reus millor.
Treballant plegats podem construir un Reus més net.
Treballant plegats podem construir un Reus més segur.
Treballant plegats podem construir el Reus que la ciutadania mereix.
Anterior
Siguiente

Sandra Guaita crearà una xarxa d’atracció i retenció de talent vinculant el món educatiu, l’empresa i l’administració pública

Baiges: “Amb aquests vincles posicionarem la marca Reus com un referent en ciència, tecnologia i innovació”

Reus ha de ser un pol d’atracció d’empreses, però també de generació i retenció de talent. Per això hem d’impulsar una xarxa vinculant la Universitat, la Formació Professional, les escoles d’adults, les empreses i l’administració pública”, ha anunciat la candidata del PSC a l’alcaldia de Reus, Sandra Guaita. En aquesta línia, qui ha desgranat els detalls ha estat el número 2 del PSC per a les eleccions, Josep Baiges, qui ha estat vinculat a la Cambra de Comerç de Reus en els darrers anys. Per a Baiges és “crucial” aconseguir retenir i captar el talent per fer créixer les empreses establertes al territori. “Reus és una cruïlla de camins, tenim l’Aeroport, tindrem l’estació Intermodal i també la de Bellissens, i tenim terrenys. En definitiva, Reus té una xarxa de comunicació de transports molt important i, només per això ja hem de ser un pol suficientment atractiu per a les empreses, però si, a sobre, aconseguim retenir i captar el talent podrem parlar de tornar a ser capital comercial i de la innovació”, ha assegurat Baiges, qui ha afegit que “tenim clar que al començament caldrà anar a buscar les empreses, però en un futur seran elles soles les que decidiran optar per Reus gràcies al posicionament de la marca de ciutat que aconseguirem amb aquesta xarxa”.

L’objectiu d’aquesta xarxa d’atracció i retenció de talent és que les empreses instal·lades al territori trobin a casa el talent, a la vegada que els i les joves que cerquen feina ben qualificada la puguin trobar també a Reus. “És per aquest motiu que és molt important anar de la mà amb la Universitat, els centres de formació professional, les empreses i l’administració pública”, remarca Baiges, qui afegeix que “també tenen important rellevància les escoles d’adults i altres institucions que promoguin la reinserció laboral i l’adaptació a les noves característiques laborals”. D’aquesta manera, el PSC vol retenir i captar nou talent, però també afavorir la reinserció laboral per adaptar-se a les noves empreses que aposten per les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, però també en l’àmbit agroalimentari. En aquesta línia, Baiges ha detallat que “amb la Universitat podem atraure estudiants de doctorats que generin treballs d’investigació que tinguin un impacte sobre la ciutat i el territori i, a la vegada, vinculi les persones amb la ciutat”. Seguint amb els exemples, el número 2 de la candidatura socialista també ha assenyalat que “amb el contacte entre empresa i Formació Professional podem facilitar el pas de l’alumnat cap a l’empresa i treballar en les necessitats que aquestes tenen”, i ha afegit que “hem de potenciar encara més l’IMFE Mas Carandell que ha de jugar un paper molt important en aquest vincle amb l’empresa”.

Amb aquesta xarxa de retenció i atracció de talent el PSC cercarà posicionar Reus com una de les ciutats referents en matèria d’innovació, agroalimentació, tecnologia i ciència i, sobretot, augmentar l’ocupació a Reus. I perquè la connexió entre el món educatiu, l’empresa i l’administració pública funcioni Sandra Guaita ha assenyalat que “crearem una figura tècnica que faci d’enllaç entre la universitat, les escoles d’adults, les empreses i la regidoria d’Empresa de manera que la comunicació sigui fluïda i els tempos de l’administració pública no afectin el bon funcionament de la xarxa”.

Creus en el Reus de les oportunitats? En el Reus que et permet somiar? És moment de posar Reus en el lloc que es mereix i deixar de perdre oportunitats.

Suma’t al canvi! Entre tots i totes ho farem possible!

Vols sol·licitar una

trobada?

© 2022 SandraAlcaldesa.com

Obrir whatsapp
Vols contactar amb la Sandra?
Hola! Ens vols fer arribar les teves propostes o suggeriments? T'agradaria conèixer a la Sandra? T'escoltem! :-)